Gastro mapa Fruške gore – Top 5 restorana koje morate posetiti

Sremska lepotica i najstariji nacionalni park u Srbiji – Fruška gora, pored bajkovitih krajolika, svoje burne geološke istorije, spomenika kulture, manastira i vinarija može da se pohvali i odličnim izborom restorana. Ukoliko želite beg od gradske gužve kao i predah uz odličnu gastronosmku ponudu, za vas smo ovaj put pripremili izbor od TOP 5 restorana na Fruškoj gori. 

Atos Koruška, Banoštor

Udaljen svega 30-ak km. od Novog Sada, na litici sa koje se pruža bajkovit pogled na zagrljaj Dunava i neba, restoran Atos Koruška, idealan je za porodične i poslovne susrete. Pored bogate vinske karte, na meniju su svoje mesto pronašli riblji specijaiteti i savršen gulaš, kao i druga jela nacionalne kuhinje. U sklopu objekta nalaze se i smeštajne jedinice, ali i bazen koji je tokom letnjeg perioda na raspolaganju gostima. 

Etno kompleks Vrdnička kula 

Nadomak banje Vrdnik, poznate po svojim termalnim izvorima smešteno je etno naselje Vrdnička kula, sa sofisticiranom ponudom hrane i pića. Uz spektakularne zalaske sunca i pogled na ravnicu Srema, često uz tamburaše ovde možete uživati u vrhunskim vinima i pažljivo pripremljenim jelima. Ne zaboravite da se stazom zdravlja od kompleksa lako stiže i do lokaliteta Vrdnička kula. 

Vinarija Deurić, Mala Remeta

Smeštana u kraju koji lokalno stanovništvo još naziva i srpskom Toskanom, Vinarija Deurić predstavlja vinariju novog talasa koja se po mnogo čemu izdvaja od drugih. 

Sjajna ponuda vina upotpunjena je savršenim zalogajima hrane pripremljene po receptima svetskih kuhinja. Pored jedinstvenog gastronomskog iskustva posetiocima je na raspolaganju i obilazak vinarije. Hedonizam na delu! 

Restoran – kompleks Vidikovac, Ledinci

Na oko 8 km. od Novog Sada, smešten je velelpni objekat Vidikovac, iz kog se kao što sama reč kaže pruža spektakularan pogled na Dunav i Novi Sad. Kažu da je ovo mesto ono gde vetrovi ne rasteraju samo oblake već i loše misli. Menijem dominiraju jela od mesa, jela sa roštilja i ali i bogat izbor dezerta. 

Restoran Borkovac, Ruma

Za kraj smo ostavili restoran koji se ne nalazi na samoj Fruškoj gori, već u njenom podnožju. Ušuškan u hladovini borova, na samo 3 km od centra Rume, hotel Borkovac predstavlja idealno mesto za odmor i rekreaciju. Pored smeštajnih kapaciteta, dobro opremljenim Wellness & Spa centrom, u okviru objekta nalazi se i restoran sa bogatom gastronosmkom ponudom. Restoran raspolaže salom sa 100 sedećih mesta i salom za 90 osoba. 

Share:

Author: Discover Srem

Discover Srem platforma kreirana je iz želje da se na najbolji mogući način promoviše prirodne lepote Srema, njegov istorijski i kulturološki značaj, destinacije koje posećujemo i da kao takva objedini turistički potencijal regiona. Zato što volimo Srem!