Ranč Platan, Vrdnik

Turistički kompleks „Ranč Platan“ je odmaralište smešteno na padinama Nacionalnog parka Fruška Gora, blizu kog se nalazi Banja Vrdnik . Zauzima površinu od jednog i po hektara očuvane prirode. Nalazi se na području opštine Irig. Izgrađen je na konceptu evropskih odmarališta sa malim brojem smeštajnih jedinica na velikom posedu u prirodnom okruženju.

Osim popratnih sportskih i turističkih sadržaja, uz blagoslov i odobrenje Njegovog preosveštenstva vladike sremskog gospodina Vasilija, na najvisočijoj tački ranča (280 m) izgrađena je mala brvnara, tj. molitveni kutak posvećen Svetoj Petki.Svake godine na ranču se održava slikarska kolonija posvećena promociji lepota i zaštiti Fruške Gore. Na ranču se, na površini od 4.000 m², nalazi rezervat bagremove i lipove šume, sa svim životinjskim i biljnim vrstama toga dela Fruške Gore.

Vrdnik, Ranč Platan i Fruška Gora vam nude lep smeštaj, koji krase apartmani u šest brvnara sa kaminom, uz netaknutu prirodu i mir, u šumarku nacionalnog parka. Idealno za romantičan vikend odmor. U sastavu svake apartmanske kućice nalazi se: 1) soba sa kaminom, drvima i pomagalima za potpaljivanje i održavanje kamina, 2) kuhinja, 3) kupatilo, 4) potkrovlje i 5) terasa. Čajna kuhinja je opremljena kompletnim priborom za jelo i opremom za pripremanje lakših obroka. U kamin sobi se nalazi i pomoćni ležaj na razvlačenje dimenzija 190x180cm. Gostima je na raspolaganju i naša kućna kinoteka. U kamin sobi nalazi se i Led TV, DVD plejer i radio prijemnik. Svaka kućica je ukupne površine 40 m2 na jednom i po hektaru dvorišta.

Svaka apartmanska kućica ima zaseban ulaz i terasu sa diskretnom rasvetom. Ulaz u apartman i trem urađeni su od drveta i kovanog gvožđa. Krećući se kursorom po 360 sfernoj fotki levo, možete pogledati ceo ranč.
Za razliku od prvobitnog nepristupačnog i zapuštenog terena, ranč Platan je sada smešten u mirnom i uređenom ambijentu. Dvorište se proteže na jednom i po hektaru nacionalnog parka i sastoji se od nekoliko odvojenih celina: apartmanski deo, sportsko-rekreacioni, parking, roštilj i deo za šetnju. Na najvisočijoj tački ranča u hladu ogromnih lipa sagrađen je letnjikovac sa roštiljem, terenom za kroket, badminton, dečijim igralištem i noćnom rasvetom.
Do letnjikovca se stiže kamenom stazom dugačkom 180 metara. Desno od letnjikovca nalazi se osvetljena staza za šetnju. Neizostavni roštilj se nalazi i na našem ranču. Tu su još sač, kotlić i tanjirača. Ugalj za roštilj obezbeđuju gosti.Posebno smo ponosni što Vam možemo ponuditi jedan od kiseonikom najzasićenijih kutaka u Srbiji. Svakodnevno ozonski vetrovi duvaju preko našeg ranča. Ovo područje je proglašeno vazdušnom banjom i preporučuje se od strane Instituta za kardiovaskularna obolenja Sremska Kamenica. Jednostavno sedite i dišite, zaboravite na hiperbarične komore.

Ranč raspolaže sa dva parkinga, prijemni i parking ispod apartmanskog kompleksa. Oba parkinga su osvetljena i mogu primiti 10 automobila.

Adresa: Vrdnik, Srbija
Telefon: +381 (0)65 2466 970
E-mail: platan@rancplatan.com
Web: www.rancplatan.com

Share:

Author: Discover Srem

Discover Srem platforma kreirana je iz želje da se na najbolji mogući način promoviše prirodne lepote Srema, njegov istorijski i kulturološki značaj, destinacije koje posećujemo i da kao takva objedini turistički potencijal regiona. Zato što volimo Srem!