One su promenile Srbiju u Rumi 30. novembra u Gradskoj biblioteci

U Gradskoj bilioteci ,, Atanasije Stojković,, u Rumi, 30. novembra u 19h biće održana promocija knjige ,, One su promenile Srbiju,, u izdanju Kompanije Novosti, autorki Tatjane Loš i Milene Marković.

Knjiga “One su promenile Srbiju”, u izdanju Kompanije “Novosti”, je priča o 70 izuzetnih žena koje su svojim darom, obrazovanjem, herojstvom, moralnom lepotom, borbom za lični i integritet pripadnica nežnijeg pola bežale ispred vremena kojem su pripadale. I menjale ga. Glavne junakinje knjige su srpske heroine od 13. veka do današnjeg trenutka. Nije bilo lako izdvojiti najbolje, najhrabrije, najnaprednije, ali smo se trudili da obuhvatimo dame iz različitog socijalnog, profesionalnog, kulturnog i vremenskog miljea. Ovo je priča o izuzetnim vladarkama, ratnicama, književnicama, glumicama, ktitorkama, naučnicama, sportiskinjama… O Čučuk Stani, Anici Savić Rebac, Milevi Marić Ajnštajn, Milunki Savić, Žanki Stokić, Milki Stojanović, Alisi Marić, Mileni Dravić..

 

Share:

Author: Discover Srem

Discover Srem platforma kreirana je iz želje da se na najbolji mogući način promoviše prirodne lepote Srema, njegov istorijski i kulturološki značaj, destinacije koje posećujemo i da kao takva objedini turistički potencijal regiona. Zato što volimo Srem!