VInarija Bajilo, Sremski Karlovci

Podrum Bajilo se nalazi u lagumima – podrumima iz 1864. godine u centru istorijskog baroknog  jezgra Sremskih Karlovaca. Porodica Bajilo je dalmatinskog porekla, odakle je u Sremske Karlovce 1966. godine prenela bogatu vinogradarsku kulturu i vinsku tradiciju. Danas vinsku kuću Bajilo uspešno vode i dalje razvijaju treća i četvrta generacija ove vredne porodice, predvođeni Predragom Bajilom, sinovima Petrom i Stevom.

Porodica Bajilo je jedan od najvećih proizvođača grožđa u Sremskim Karlovcima. Oni proizvode vina iz sopstvenih vinograda od raznovrnih sorti grožđa, od kojih 65% zasada čine sorte stvorene na Institutu za voćarstvo i vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima. Vinogradi porodice Bajilo zauzimaju površinu od 22 ha i nalaze se na obližnjim padinama planine – Nacionalnog Parka Fruške Gore.

Adresa: Patrijarha Rajačića 9, Sremski Karlovci
Telefon:
021 88136
Web: 
www.vinarijabajilo.rs

Share:

Author: Discover Srem

Discover Srem platforma kreirana je iz želje da se na najbolji mogući način promoviše prirodne lepote Srema, njegov istorijski i kulturološki značaj, destinacije koje posećujemo i da kao takva objedini turistički potencijal regiona. Zato što volimo Srem!