Hotel Tour – Renovirani Hotel Srem, Sremska Mitrovica – hotelska zvezda Srema

Renovirani hotel Srem u Sremskoj Mitrovici iz 60-tih godina, koji je svojevremno predstavljao mesto svih značajnih susreta u gradu, renoviran je u toku ove godine. Kako smo saznali iz razgovora sa Sanjom Stanetić, PR-om hotela u planu je i izgradnja SPA centra koji će svakako obogatiti hotelsku ponudu.

Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama i apartmanom. Sve sobe su moderno opremljene. Gostima je na raspolaganju mini-bar, kablovska tv, wifi, obezbedjen parking, itd. Sobe su prostrane i komforne sa odličnim protokom dnevne svetlosti. Hotel Srem raspolaže banket salom pogodnom za obuke, sastanke ili manje konferencije, poslovne proslave ili teambuilding-e kapaciteta do 40 osoba kao i konferncijskom salom u kojoj je moguće je realizovati seminare, konferencije i simpozijume. Konferencijska sala poseduje binu i govornicu, pogodna je i za sve vrste priredbi.

Prostor restorana hotela Srem je takođe renoviran. U restoranu možete uživati u jelima pripremljenim na licu mesta, uvek svežim. Počevši od tradicionalnog doručka, preko predjela i domaće čorbe do glavnog jela pripremljenom na roštilju, svaka porcija je pripremljena sa puno pažnje i po našim receptima. Uz glavne obroke nudimo velik izbor salata i priloga.

Našu pažnju posebno je privukao Muzej zatvora smešten u zgradi hotela, u podrumu iz 19. veka. Posetioci će se upoznati sa istorijatom zatvora ali i logora još od njegovog osnivanja i stradanjima koja zaustavljaju dah.

Pored udobnog smeštaja gosti hotela “ Srem“ imaju mogućnost individualnog treninga ili čas rekreativnog jahanja na hipodromu koji se nalazi u okviru hotelskog kompleksa.

Uzgojem konja naša ustanova se bavi od samog nastanka. Trenutno imamo oko 50 grla uglavnom lipicanerske rase. Konji se koriste u poljoprivredi, u zapregama-fijakerima i školi jahanja. 2015.god osnovan je Konjički Klub“Srem“ a već 2016g otvorena je škola jahanja. Kroz školu godišnje prodje veliki broj polaznika ali najuporniji ostaju da se bave ovim sportom. Program je prilagođen i za decu i za odrasle. Treninzi se održavaju vikendom od 10h do 14h uz licencirane trenere.

Konjički sport podrazumeva razne aktivnosti čovek i konja odnosno to je jedini sport gde čovek od rekvizita ima živo biće. Iz tih razloga, polaznici škole uz osnovne tehnike terenskog dresurnog i preponskog jahanja uče i da vode brigu o svojim ljubimcima.

Jahanja je odlična vežba i za telo i za um. Mentalne-psihičke koristi su mnogobrojna i samim tim polaznici škole jahanja stiču samopouzdanje a i mnoge korisne navike o brizi drugih. Pored svega toga polaznici škole imaju vremena da se druže sa ljubimcima, da se druže međusobno i kvalitetno provedu vreme u prirodi. Svi koji žele da urade nešto za svoje telo i dušu, treba da se oprobaju u ovom sportu – kaže za Discover Srem – PR menadžer Konjičkog Kluba“Srem, Marijana Trnić.

Share:

Author: Discover Srem

Discover Srem platforma kreirana je iz želje da se na najbolji mogući način promoviše prirodne lepote Srema, njegov istorijski i kulturološki značaj, destinacije koje posećujemo i da kao takva objedini turistički potencijal regiona. Zato što volimo Srem!