Salaš Noćajski- Plava zvezda za potpuno opuštanje

ako teritorijalno ne pripada Sremu, Salaš Noćajski administrativno jeste Srem, pa stoga i na našem sajtu Discover Srem vas vodimo na jedno odlično kupalište, bilo da je leto ili zima. Mačvanska ravnica obiluje termalnim vodama, a jedan takav izvor pronašli su domaćini u svom dvorištu u Salašu Noćajskom. Tako je nastala i “Plava zvezda”, kompleks otvorenih i zatvorenih bazena nadomak Sremske Mitrovice, koji preporučujemo za uživanje, odmor i rekreaciju u lekovitoj termalnoj vodi. Izvor termalne vode nalazi se na dubini od čak 492 metra, a u jednoj sekundi istekne 7 litara vode temperature 40 stepeni Celzijusa. 

Bazeni su otvoreni tokom cele godine. Pre nekoliko godina ceo kompleks je renoviran, pa se ovih dana uživa na otvorenom bazenu i pratećem kafeu i restoranu. Vlasnici su se potrudili, pa na otvorenom postoji dovoljan broj udobnih ležaljki i prirodnog hlada pod trščanim suncobranima. Veliki otvoreni bazen ima i dve đakuzi kade i masažere. Objekat sa zatvorenim bazenom otvoren je i tokom leta za one koji ne uživaju u suncu, ali i spoljni đakuzi bazen sa masažerima i toplom vodom gde se i tokom zime možete kupati na otvorenom. U zatvorenom delu postoji i sauna prikladnija za zimski period. Cene su više nego povoljne, ležaljke se ne naplaćuju, a objekat je otvoren svaki dan do ponoći. 

Do “Plave zvezde” je lako doći, nalazi se u mačvanskom selu Salaš Noćajski, u neposrednoj blizini Sremske Mitrovice, na 20-ak minuta vožnje od Šapca, 45 minuta od Novog Sada i na oko sat vremena vožnje od Beograda. Navigacija će vas dovesti pravo do objekta, a u krajnjem slučaju, neka vam reper bude seoska crkva, jer kada stignete do nje, lako ćete opaziti tablu ili će vam svaki meštanin pokazati kako da savladate poslednjih stotinu metara do bazena.

Analizu termalne vode uradio je Gradski zavod za zaštitu zdravlja u Beogradu, koja ukazuje da je ova mačvanska voda povoljna za sprečavanje pojave kamena u bubregu, reguliše izlučivanje viška soli iz organizma, povoljno utiče na krvni pritisak, sumpor blagotvorno deluje na kožu, ali i na reumatološka oboljenja. O bolestima nećemo dalje, ali ćemo dodati da slobodno iskoristite priliku i pijete njihovu vodu sa česme. 

Ambijent je zanimljiv i ovde ćete sigurno uspeti da napravite i zanimljive i instagramične slike. 

Share:

Author: Sofija Belotic

Novinar, avanturista, putopisac. Zaljubljenik u pisanu reč.