Rumfest i najveći Promo Travel Tour u 2019!

Zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističkoj organizaciji opštine Ruma, ovaj šarmantan gradić u srcu kićenog Srema ugostio je tokom dva dana najpoznatije domaće blogere kao i novinare Večernjih novosti, Top Srbija, Traval magazina. Cilj ovog do sada najvećeg PROMO TRAVEL TOUR-a bio je da se prisutni, a potom i njihovi čitaoci bolje upoznaju sa turističkom ponudom Rume, njenom okolinom, Fruškom gorom i vinarijama.

Destilerija Petrović

Proputovanje kroz tradicionalno i moderno koje se vešto sreće u Rumi započeli smo okupljanjem u Vili A’storia smeštenoj u gradskom naselju Breg, prepoznatljivom po rumskom vašaru, jednog sa najdužom tradicijom u Srbiji. Vila A’storia idealna je za porodičan odmor, ušuškana od gradske buke predstavlja idealno mesto putnika namernika. U skopu vile, nalazi se i destilerija porodice Petrović, čije smo voćne rakija i likere imali prilike i da degustiramo.

Borkovac

Nakon druženja uz čašicu razgovora, uputili smo se ka čuvenom izletištu Borkovac koji poslednjih godina slovi za omiljeno sremsko izletište, posebno Rumljana koji u hladu šume neretko roštilja, piknikuje u krugu prijatelja i porodice ili se jednostavno prepušta brojnim sportskim aktivnostima koje izletište pruža. Nakon obilaska šetališta propoznatljivog po svojim kilometarskim trim stazama, mestima za odmor i rekreaciju, uputili smo se ka domaćinu, hotelu Borkovac u kom smo bili smešteni.

Hotel Borkovac predstavlja pravu oazu odmora za sve ljubitelje prirode, ali i vikend predaha. Hotel Borkovac, koji se nalazi samo nekoliko metara od olimpijskog, otvorenog bazena ali i obala jednog od najlspših sremskih jezera, pored restorana u kojem možete probati najbolje domaće specijalitete, Spa&Wellness Centra sa bezenom, saunom, tepidarijumom, kao i kongresnom salom sa 150 mesta, posebno se izdvaja po svojim visokim higijenskim standardima. Čini nam se da su velike kompanije prepoznale eksluzivitet hotela Borkovac kao i same lokacije, te smo tako imali prilike da sretnemo i brojne tim bilding ekipe. Od nedavno, jezero Borkovac je deo i čuvene biciklističke internacionalne rute ,, EuroVelo6,,

U večernjim satima, pred sam početak koncerta YU grupe i otvaranja devetog po redu RUMFESTA za novinare i blogere upriličen je koktel u KC ,, Brana Crnčević,, Drugog dana, u okviru festivala Rumljani kao i mnoštvo gostiju sa strane uživali su u rok ritmovima grupe Van Gogh.

Drugi dan bio je rezervisan za vinski deo Srema. Nakon obilaska kulturnih i istorijskih znamenitosti Rume, ugostili su nas vlasnici vinoteke VinaGlass u Rumi. Ovde smo degustirali fruškogorska vina, ali i ukusne organske sokove za kojima vlada veliko interesovanje u Rumi.

Za sam dvodnevnog boravka u Rumi, čekala nas je poseta Vinariji Deurić, smeštenoj na sunčanim, južnim obroncima Fruške gore, prozvanom srpskom Toskanom. Naš domaćin, somelijer Marija Bojović učinila je da ovo proputovanje doživi vrhunac pozitivne energije. Imali smo prilike da degustiramo čuvena vina vinarije Deurić, kao i u ukusima teletine ispod sača ali i čuvenom kolaču sa jabukama. Podsećamo da u Vinariji Deurić možete pohadjati i jednodnevnu školu vina, te ukoliko ste zainteresovani rezervišite svoje mesto na vreme na linku ovde zbog velikog interesovanja.

Složili smo se svi da je ovo bio jedan od najzahtevnijih i najboljih projekata TO Ruma, čija je organizacija privukla veliko interesovanje ali i mnoštvo medija iz Srema i Srbije. Zahvaljujemo zaposlenima u TO Ruma na čelu sa dir. Mirjanom Vujasinović za besprekornu organizaciju Rumfesta i najvećeg Travel Tour-a u 2019. godini.

Share:

Author: Discover Srem

Discover Srem platforma kreirana je iz želje da se na najbolji mogući način promoviše prirodne lepote Srema, njegov istorijski i kulturološki značaj, destinacije koje posećujemo i da kao takva objedini turistički potencijal regiona. Zato što volimo Srem!