TOP ETNO DESTINACIJE U SREMU – Vodimo vas u jedinu preostalu vodenicu u Vojvodini

Iako sam proveo sjajan vikend u Loznici, Koviljači i rodnom mestu Vuka Karadžića – Tršiću i iako bi nadasve bilo logično da napišem post o vikendu za nama, ne mogu a da se otmem utisku fantastičnog, mirnog imanja u blizini Rume, na obroncima Fruške Gore, poznatijeg među lokalnim stanovništvom kao deda Đurina vodenica. Oaza mira i spokoja, ušuškana i skrivena od očiju prolaznika, deda Đurina vodenica svoju lepotu ponosno uzdiže kao kakav tron fruškogorski već evo dva veka.  Za vas sam pripremio i par fotografija koje sam lično napravio prilikom posete Đurinoj vodenici! Uživajte u deliću vremena koji sam zauvek uhvatio.

 

Znate, nisu Srem samo nepregledna ravna polja niz čije brazde nema pogled o šta zapeti. Srem su i useci, proplanci, vinogradi, useci i doline. Baš u jednoj takvoj, u ataru sela Rivica, kojom protiče Rivički potok, deleći plodne oranice kako nekakav par u svađi, Đurina vodenica, u kojoj kao da je vreme stalo, privlači tako slučajne putnike, kao svetionik na čijim stenama bi valjalo odmoriti, oči i dušu.

Čist i blag fruškogorski povetarac, živopisna priroda, uksuna organska hrana, domaća vina i rakije, ljubazni domaćini, učiniće da poželite da nikada ne odete ni pedalj dalje od onoga gde prestaje zvuk prirode i žubor potoka koji opasuje vodenicu.

Share:

Author: Nikola - Executive Editor

Rodjen sam u Srbiji, a onda je Srbija rodjena u meni. Zaljubljen u Srem, Frušku goru, Dunav, ravnicu i fotografiju. Obožavam putovanja i ta opsesija odevla me je tome da sam proputovao ceo svet. Marketing, sales i društvene mreže su moja opsesija. Vidimo se u ravnici!